Sentir-se acollit, acompanyat i respectat
93 843 29 84
ametlla@fundacioantoniaroura.com
93 870 60 91
granollers@fundacioantoniaroura.com
Dill-Div 10:00-18:00
Horari atenció telefónica

ENQUESTA DE SATISFACCIÓ USUARIS RESIDENCIA FRANCESCA ROIG

 

Hem realitzat la enquesta a 29 usuaris que són els que ens podien respondre el qüestionari , representen un 52% dels usuaris.

Aquesta any hem centrat les preguntes cercant la opinió del benestar del resident en els espais del centre i els  serveis més bàsics i específics.

Enquesta satisfacció

https://forms.gle/BFQ8byXmfEwvvXKm8

Resultats

Com podem apreciar la majoria de residents estan contents amb la seva habitació. Només en 3 casos ens han manifestat que estaven malament. Valorarem al possibilitat de fer canvis.

Com en el cas anterior hi ha pocs residents que no estiguin a gust en els espais comuns, algun d’ells ja han optat per fer la majoria de vida a les habitacions o sales de planta , i baixar a les sales comunes per els àpats i festes.

Els horaris els creuen adequats , només en dos casos voldrien sopar més tard.

 

En el menjar hi ha més disparitat d’opinions, sobretot troben a faltar ne la dieta laguns aliments com la carn i peix fresc, i d’altres es queixen de menjar massa verdura i cremes.

Els menús es canvien cada temporada i es repeteixen cada 5 setmanes. Degut a les dificultats de disfàgia i estat de la boca alguns aliments no es poden oferir.

Darrerament el sabor dels cuinats ha millorat amb el canvi d’un cuiner, i això s’ha notat positivament.

 

 

Aquesta pregunta ens ha semblat important per veure si saben que poden contactar amb l’exterior sempre que ho necessitin . Val a dir però que en alguns casos ja tenen telèfon mòbil, i en d’altres hem de regular les trucades perquè si no estarien trucant contínuament, i algunes famílies ens han demanat que ho controlem.

 

 

Com podem veure la majoria expressa que sempre que necessita té la roba apunt.

 

 

Manifesten estar contents amb el personal cuidador , sempre hi ha qui esta mes a gust amb un que amb una altre.

 

 

En aquest cas hi ha mes disparitat d’opinions en funció del servei que reben, o si fan o no necessiten tan aquest servei. Aquesta opinió també va molt condicionada al resultat de les intervencions.

Les valoracions del servei són molt positives i es centren,  com en el cas anterior,  en la necessitat del servei.

 

En aquesta cas no sempre les activitats són al gust de tots , i hi ha disparitat de criteris , però en general els resultats  són molt positius.

 

 

En general és molt positiu, sobretot per el  taller de memòria , que els hi agrada molt.

 

 

 

Els resultats són molt positius la majoria de residents estan satisfets amb el tracte en general , excepte en alguns caos que haurem de millorar.

 

L’hora dels àpats és un moment de gaudir de bona companyia i poder conversar per això quan ingressa una persona nova intentem que estigui amb persones que puguin ser afins. Com podem veure una gran part dels resident estan  contents amb els  companys de taula. I en els casos que no es així ho revisarem.

 

 

 

 

Aquesta pregunta es mostra que els residents es senten segurs en aquest entorn i la majoria no tenen por de que els hi prenguin les coses, fet molt habitual quan hi ha problemes de memòria, o quan es compareixen espais amb diferents  persones afectades d’algun problema de memòria.

 

Molts d’ells manifesten no tenir que demanar res, però la majoria si que creuen que li resolen , com sempre hi ha  disparitat de respostes.

 

 

En general tothom esta d’acord en el sistema de visites, alguns d’ells manifesten que voldrien que els familiars poguessin entrar a l’habitació sobretot per revisar l’armari.

 

El 55% dels usuaris ens posen un excel·lent i el 41,4 % una provat, no hi ha cap suspens. És molt bona nota , perquè malgrat algunes coses comentades estan contents amb els serveis en general.

Alguns comentaris dels usuaris :

que vingui mes la família / el company de taula no parla

la companya habitació parla per la nit, i es fa les seves necessitats a sobre

li agradaria estar sola

calor habitació aire condicionat 2na planta /mes atenció personalitzada

no estic bé amb el company habitació

la roba es fa molt malbé. hi ha massa verdura, te por de que li prenguin les coses perquè li han dit .no esta bé amb la companya d’habitació

masses cremes

li van dir que no podia trucar per telèfon

li han perdut alguna peça de roba i sempre tanca el armari amb clau . m’agradaria estar sola però no tinc problemes amb la companya

no és com  a casa, però aquí estic més acompanyada

 

CONCLUSIONS :

COMPARTIR HABITACIÓ :

  • No sempre estan bé amb el company d’habitació, saben que el millor seria poder disposar d’habitacions individuals, i tot i que sempre cerquem persones afins i fem els canvis necessaris perquè tothom estigui a gust , de vegades és complicat . Tanmateix valorarem la possibilitat de fer canvis amb aquelles persones que no estan a gust. Un cop proposat els canvis a les 2 persones que manifestaven que no estaven a gust, han decidit no canviar.

ESPAI COMUNS :

  • Compartir espais, televisió, i taula amb  persones tan  diferents també es complicat , tanmateix intentem també agrupar els usuaris per afinitats,  i resoldre els conflictes que puguin sorgir.

 

SERVEI DE CUINA

  • En funció del cuiner que hi ha, els àpats agraden més o menys. Estem a sobre amb la empresa externa de cuina per millorar la qualitat, tanmateix en les darreres setmanes s’ha vist un canvi positiu.

SERVEI DE BUGADERIA

  • La roba sempre és un tema sovint complicat, es renta diàriament i molt sovint per això es fa malbé més fàcilment. També de vegades hi ha  accidents amb la lleixiu que s’ha tornat a fer servir arrel del Covid.
  • Marcatge: malgrat que insistim molt,  la roba no sempre es deixa a recepció per marcar o va marcada , i això facilita que es perdi; també algunes vegades es desa on no toca.
  • Disposem d’una caixa de roba plena sense marcar perquè les famílies reconeguin quina és la del seu familiar.

ATENCIÓ PROFESSIONALS

  • En general la valoració ha estat positiva , sempre hi ha persones amb les que hi ha més bona relació que altres, però en general el tracte es afable amb tothom en general. Seguirem treballant per millorar l’atenció .

VISITES

  • Estan contents amb els horaris de visita, alguns voldrien tenir més, i també que els familiars poguessin entrar a l’habitació per arreglar el armari. Quan ens donin permís així ho farem .

En general hem copsat una bona satisfacció dels usuaris sobre les serveis que oferim , se senten segurs en el centre, de vegades hi ha alguns conflictes propis de a convivència de tantes persones diferents en un mateix espai.

Seguirem  treballant per millorar la seva estada en el centre tenint en compte els aspectes que ens han comentat .

L’Ametlla del  Vallès a 16  de juliol de 2021

EQUIP DE QUALITAT RESIDENCIA FRANCESCA ROIG 

David Antich

Carme Aguilar

Imma Rico

Maria Mauri

Cristina Gonzalez

Anna Capdevila

Montse Aguilar

Comments are closed.