Sentir-se acollit, acompanyat i respectat
93 843 29 84
ametlla@fundacioantoniaroura.com
93 870 60 91
granollers@fundacioantoniaroura.com
Dill-Div 10:00-18:00
Horari atenció telefónica

EL BENEFICI DE PINTAR MANDALES I DIBUIXOS

 

L’activitat de pintar  és una de les que més agraden als residents ; i també és una de les més saludables . Mentre pintem estem concentrats en la tasca i a mida que anem avançant els maldecaps, els problemes desapareixen,  i en submergim en un mon de formes i colors.

El vaivé sincopat del llapis de colors genera en el nostre organisme un efecte calmant . Pintar Mandales és una activitat habitual per la meditació. Ens ajuda a connectar amb nosaltres mateixos i amb les nostres emocions. Estimula  la creativitat i el control d’un mateix , alhora que millora l’autoestima després de veure el treball acabat.

A mida que la demència avança, les capacitats cognitives s’alteren, l’atenció per el  entorn disminueix . Els dibuixos deixen de tenir formes i colors , de mica en mica la gama de colors disminueix fins que és limita a un de sol.

Els colors que escollim trameten els nostres estats d’ànim , i també si els projectem,  poden modificar-los , en aquest sentit hi ha tota una psicologia del color. Si en voleu saber més us deixo aquesta adreça : https://sites.google.com/site/elscolorsilesemocions/inici

 

Us animem en aquests  moments de mig confinament a descobrir els efectes positius i els beneficis psíquics i emocionals de pintar, de ben segur que en descobrireu les propietats , i qui sap potser també,  la vostre faceta artística.

Més informació :

https://ca.reoveme.com/pintar-mandalas-com-a-tecnica-de-meditacio/

https://www.yogaone.es/blog/ca/maneres-de-practicar-mindfulness-sense-meditar/

https://blog.peacerevolution.net/la-pintura-intuitiva/

https://www.pinterest.es/annaprietominis/mandales/

 

Montserrat Aguilar

Psicòleg col 18076

 

 

Comments are closed.